Presse

Seneste nyt

21.12.2021

Et aktivt år for Hirtshals Fiskefestival på trods af Covid19
Som mange andre aktiviteter i Danmark, så har Hirtshals Fiskefestival i 2021 også været påvirket af Covid19-situationen. Men helt stille har der heldigvis ikke været. Selvom Hirtshals Fiskefestivals hovedarrangement i starten af august måtte aflyses, så er der stadig blevet gennemført flere aktiviteter i fiskefestivalens regi, blandt andet de to sidearrangementer; Local Cooking og Årets Sild.

Local Cooking
Kokkekonkurrencen Local Cooking blev gennemført i starten af august, og vinderen blev i år Ruths Hotel, Skagen. Årets fisk var pighvar, som Jack Cramer fra Ruths Hotel havde valgt at grille og anrette med små spæde kantareller, bacon og pighvarfond. Konkurrencen blev for de deltagende restauranter afholdt fysisk på Nordsøen Oceanarium, mens gæster havde mulighed for at se med på live stream.

Siden 2015 har Local Cooking og Hirtshals Fiskefestival taget vigtige skridt i arbejdet med at synliggøre Hirtshals´ helt unikke fødevareressource, nemlig fisken. I Hirtshals landes noget af Danmarks bedste fisk, og de lokale eksportører og fiskeauktionen satser på topkvalitet i tæt konkurrence med andre danske fiskerihavne. Konkurrencen Local Cooking underbygger det fornyede fokus på bæredygtigt fiskeri af frisk højkvalitetsfisk, som dansk fiskeri generelt retter stigende fokus på.

Årets Sild
I slutningen af september blev der afholdt konkurrencen Årets Sild, hvor vindere i år blev den anmelderroste Restaurant HOS i Odense. Restaurant HOS havde valgt at kombinere silden med stikkelsbær, enebær, lang peber, peberrod og krondild. Som med Local Cooking så var det kun de deltagende restauranter som deltog fysisk, mens gæster havde mulighed for at se med via live stream.

Konkurrencen Årets Sild har være en fast tradition i Hirtshals siden starten af 90’erne, og vindersilden skal afspejle nyskabelse, håndværk og ikke mindst velsmag. Den skal have en balanceret og intens smag, som er det særlige kendetegn for en gammeldags modnet sild. Deltagerne i konkurrencen er kokke fra nogle af Danmarks bedste smørrebrødsrestauranter.

Food Festival i Aarhus
Sidst, men ikke mindst, så deltog Hirtshals Fiskefestival med en stand på Aarhus Foodfestival i august. På standen blev der solgt smørrebrød med årets sild samt smørrebrød med fiskefrikadeller. Hirtshals Fiskefestival havde nogle forrygende dage i Aarhus med et stort antal besøgende på standen. Som prikken over i’et, så udstillede Aalborg Akvavit på nabostanden, og det var derfor muligt at få en snaps til silden.

Stor tak og nye kræfter på vej
Koordinator for Hirtshals Fiskefestival, Mette Jensen, har valgt at stoppe efter 7 år på posten, og derfor er gruppen bag Hirtshals Fiskefestival nu trukket i arbejdstøjet for at finde den rette profil til at overtage jobbet.

Bestyrelsen og arbejdsgruppen bag Hirtshals Fiskefestival vil gerne sende en stor tak til Mette Jensen, for det store stykke arbejde hun har udført for Hirtshals Fiskefestival gennem alle årene. Bestyrelsen vil samtidig gerne takke for et rigtig godt samarbejde og ønske Mette god vind fremover.

Til sidst vil Hirtshals Fiskefestival gerne ønske alle gæster, samarbejdspartnere og sponsorer en rigtig glædelig jul og et godt nytår – vi glæder os til at se jer til Hirtshals Fiskefestival i 2022, den 4.-6. august.