Local Cooking

2018

Stemningen var fortættet inde i konkurrenceteltet, da ti nordjyske toprestauranter kæmpede om førstepladsen i Local Cooking under Hirtshals Fiskefestival. Deltagerne skulle tilberede den bedste ret med udgangspunkt i fladfisken skærising, en fremragende spisefisk, som Hirtshals ønsker at sætte fokus på. Dommerpanelet med kokkene Bo Jacobsen fra Restaurationen, Thorsten Schmidt fra Restaurant Barr og Torsten Vildgaard fra Noma, alle København, Mikael Kopp Christensen fra Aalborg og Jesper Koch fra Århus samt madanmelder på Berlingske Svend Rasmussen oplevede enorm forskellighed i tilberedningen sf skærising og masser af lokale råvarer. Konkurrencen fokuserer på den fremragende kvalitet fra Hirtshalsfiskernes landinger og Nordjyllands vældige råvaresortiment.

Vinderen Nam havde som deres idémæssige baggrund tilsiger det, fremstillet skærising med asiatiske tvist og konkurrerede mod ni andre restauranter, Svanelunden i Hjørring, Abstrakt, Dejavu, Nam, Tabu og Bühlmanns, alle Aalborg, Villa Vest i Lønstrup, Strandingskroen og Strandhotellet i Blokhus og Hjorts Hotel i Kandestederne.

Torsten Vildgaard fra Noma og Jesper Koch fra Masterclass på TV3 udtalte efterfølgende: ”Vi har set komplet overraskende kompositioner i dag, en fantastisk mangfoldighed i fortolkning af skærising. Forbløffende dygtig håndtering af den geniale spisefisk.” Svend Rasmussen fra Berlingske udtalte: ”Jeg er igen imponeret over niveauet i Nordjylland, ikke mindst den idérigdom der er her, og vinderretten fra Nam flyttede direkte grænser for hvad man kan med lokale råvarer og skærising”. Bo Jacobsen roste kokkenen for at håndtere den vanskelige fisk til UG.

De seneste år har konkurrencen været udfordret af klassisk vesterhavsblæst, men i år var konkurrencen flyttet ind i det store festtelt, så publikum kunne komme helt tæt på de svedende kokke og se de pernittent anrettede serveringer. Enkelte heldige fik endda lov at smage med.

Local Cooking blev afholdt i Hirtshals for fjerde gang, arrangeret af Hirtshals Fiskefestival og Nordsøen Forskerpark, som arbejder sammen for at løfte Hirtshals image som havn for den absolut højeste kvalitet på spisefisk fra danske farvande, især Skagerrak.

vindere af local cooking 2018 - Nam i Aalborg
Vinderne af Local Cooking 2018 - Nam

Om konkurrencen

Local Cooking er en regional restaurantkonkurrence, hvor lokale og regionale restauranter dyster om at servere den bedste ret med lokale råvarer og samtidig fortælle den gode historie om råvarer, historie og kvalitet. Ideen er at give danske spisesteder et stærkere lokalt udtryk og give gastronomien et løft i hele landet.

Udstyret med et køkken og minimum 75% lokale råvarer skal restauranterne kreere en hovedret, der serveres for et dommerpanel og det tilhørende publikum. Konkurrencen satser på at få større lokal identitet på menukortet i hele Danmark og samtidig give gæster fra ind- og udland mulighed for bedre madoplevelser med mere egnsspecifikt præg. Restauranterne vil efterfølgende have de deltagende retter på menukortet og dermed give gæsterne mulighed for at smage de lokale kreationer.