Local Cooking

Tabu vinder Local Cooking konkurrencen 2019

Tabu løb med sejren ved Local Cooking i Hirtshals foran Villa Vest og Nam. Tabu havde lavet avanceret “biksemad” af mørksej og oceaner af grønt og urter. En frisk sommerlig fortolkning af mørksejen. Der var vilde elementer i Villa Vests ret med mørksejtatar på jordbæris. Konkurrencen blev afholdt for femte gang og handler om at promovere lokale råvarer og ikke mindst højlvalitetsfisk fra Hirtshals og Skagerrak.

 Tabus vinder hedder Christian Nurup Carstensen.

 

Tabus vinderret bestod af: 

Startertil at rense hænderne i: En våd klud med en parfume af tomater, mynte og ærter.
Retten – kaldet ’Skjult tomat’: Røget mørksej med en sprød tærte af grillede ærter og kaviar med en ’parfume’ af sommerens blomster, blandt andet solsikker. Herefter grillet mørksejmed hestebønner og sukkerærter med sauce af benene, mynte og kaviar.
Drikkevarer: En saft af friske tomater, mynte og hybenroser.

Konkurrencen afholdes torsdag den 1. august 2019 kl. 11.00-15.00 på havnen.

Vi er stolte af at præsentere et dommerpanel, der rummer både erfaring, vildskab og perfektionisme, endda stjernedrys, når der skal konkurreres i Nordjyllands bedste ret med mørksej i Hirtshals den 1. august.

Michael Munk fra den et-stjernede Michelin-restaurant MeMu i Vejle er et af to nye ansigter i dommerpanelet når der torsdag den 1. august kl. 12 igen skal konkurreres i fisk fra Hirtshals og lokale råvarer under Hirtshals Fiskefestival. Michael Munk har sammen med sin hustru Mette Derdau og en stærk stab realiseret livsdrømmen og skaffede Vejles første michelin-stjerne sidste år. Dommerpanelets andet nye ansigt er legendariske Michel Michaud, hvis vigtighed for løftet af det generelle danske gastronomiske niveau ikke kan overdrives. Michaud er branchens nestor og konstante forbillede, krævende, men altid med smil på læben.

Michel Michaud og Michael Munk sidder i dommerpanel med nidkære kollegaer og erfarne kræfter som Thorsten Schmidt fra Barr, Berlingskes hårde anmelder Svend Rasmussen, Masterchef-dommer Jesper Koch, der nu også står for Sønderborgs vildt ambitiøse hotel Alsik-projekt, og sidst men ikke mindst den kendte nordjyske TV-kok og Bocuse d’Or drivkraft Mikael Kopp Christensen.

Elleve af Nordjyllands bedste restauranter konkurrerer mod hinanden i festteltet på havnen i Hirtshals, hvor der er smagsprøver og mesterskabsstemning. De nordjyske restauranter er: Alimentum, Vendia Gourmet, Tabu, Bramslevgaard, Nam, Essens, Strandhotellet i Blokhus, Applaus, Abstrakt, Textur og Villa Vest

Til finalen i Århus den 8. september bliver det et slags jysk mesterskab i lokal mad, idet vinderen af Local Cooking i Hirtshals skal konkurrere mod Sønderjylland (det blev Restaurant Ø på Rømø), Vestjylland Syd (det blev Den Røde Okse i Esbjerg), Trekantsområdet (det blev MeMu i Vejle), Vestjylland Nord, Thy-Mors og Nordjylland.

Local Cooking Hirtshals er sponsoret af
Sejen er en stor torskefisk.

Om konkurrencen

Local Cooking er en regional restaurantkonkurrence, hvor lokale og regionale restauranter dyster om at servere den bedste ret med lokale råvarer og samtidig fortælle den gode historie om råvarer, historie og kvalitet. Ideen er at give danske spisesteder et stærkere lokalt udtryk og give gastronomien et løft i hele landet.

Udstyret med et køkken og minimum 75% lokale råvarer skal restauranterne kreere en hovedret, der serveres for et dommerpanel og det tilhørende publikum. Konkurrencen satser på at få større lokal identitet på menukortet i hele Danmark og samtidig give gæster fra ind- og udland mulighed for bedre madoplevelser med mere egnsspecifikt præg. Restauranterne vil efterfølgende have de deltagende retter på menukortet og dermed give gæsterne mulighed for at smage de lokale kreationer.