Local Cooking

Villa Vest i Lønstrup løb med sejren

I Hirtshals landes noget af Danmarks bedste fisk. De lokale eksportører og fiskeauktionen satser på topkvalitet i tæt konkurrence med andre danske fiskerihavne. Deltagerne i år skulle konkurrere i at lave den bedste ret med torsk – friskfanget fra Skagerrak, hevet næsten direkte fra havet og op til kokkebordene i teltet.

Siden 2015 har Local Cooking og Hirtshals Fiskefestival taget vigtige skridt i arbejdet med at synliggøre Hirtshals´ helt unikke fødevareressource, nemlig fisken. Det skete i tæt samarbejde med Hirtshals Fiskeriforening og Fiskeauktion Nord som hvert år står for udvælgelsen af årets fisk.

I 2019 modtog Hirtshals Fiskefestival en stor donation fra Spar Nord Fonden. Denne donation er stærkt medvirkende til, at konkurrencen bliver afviklet i et flot setup med et imponerende dommerpanel. I år var niveauet på restauranterne i Nordjylland højere end nogensinde før, da der i år deltog to Michelin restauranter. 

Deltagerne var ti af Nordjyllands bedste og mest spændende restauranter lige nu:

  • Dejavu i Aalborg
  • Emil i Aalborg
  • Håkon i Skagen
  • Essends i Frederikshavn
  • HimmerRiget i Gatten
  • Fusion i Aalborg
  • Abstrakt i Hirtshals
  • Alimentum i Aalborg
  • TRI i Agger
  • Villa Vest i Lønstrup

Villa Vest sejrede med 372 point foran Restaurant TRI med 303 point og Alimentum på tredjepladsen med 257 point. Villa Vest vandt med stor margen blandt andet fordi deres samlede harmoni, de enkelte bestanddele, en tomatbaseret og afstemt syrligsød note fra anvendelse af bær og ikke mindst en ekstremt præcis tilberedning på torsken, modigt grillet direkte over gasgrillen.z

Stort tillykke til Villa Vest!

Konkurrencen fandt sted i teltet “Bølgen” på havnen i Hirtshals, hvor Hirtshals Fiskefestivals centrum er. Konkurrencen Local Cooking underbygger det fornyede fokus på bæredygtigt fiskeri af frisk højkvalitetsfisk, som dansk fiskeri generelt retter stigende fokus på.

 

Dommerne var Lisbeth Jacobsen, Kenneth Toft-Hansen, Svend
Rasmussen, Mikael Kopp, Bo Jacobsen.
 

Yderligere oplysninger:
Uffe Truelsen, koordinator af Hirtshals Fiskefestival, tlf: 44169850
René Langdahl Jørgensen, Nordsøen Forskerpark, tlf: 61690872

Om konkurrencen

Local Cooking er en regional restaurantkonkurrence, hvor lokale og regionale restauranter dyster om at servere den bedste ret med lokale råvarer og samtidig fortælle den gode historie om råvarer, historie og kvalitet. Ideen er at give danske spisesteder et stærkere lokalt udtryk og give gastronomien et løft i hele landet.

Udstyret med et køkken og minimum 75% lokale råvarer skal restauranterne kreere en hovedret, der serveres for et dommerpanel og det tilhørende publikum. Konkurrencen satser på at få større lokal identitet på menukortet i hele Danmark og samtidig give gæster fra ind- og udland mulighed for bedre madoplevelser med mere egnsspecifikt præg. Restauranterne vil efterfølgende have de deltagende retter på menukortet og dermed give gæsterne mulighed for at smage de lokale kreationer.