Local Cooking

I Hirtshals landes noget af Danmarks bedste fisk. De lokale eksportører og fiskeauktionen satser på topkvalitet i tæt konkurrence med andre danske fiskerihavne. Deltagerne i år skulle konkurrere i at lave den bedste ret med torsk – friskfanget fra Skagerrak, hevet næsten direkte fra havet og op til kokkebordene i teltet.

Siden 2015 har Local Cooking og Hirtshals Fiskefestival taget vigtige skridt i arbejdet med at synliggøre Hirtshals´ helt unikke fødevareressource, nemlig fisken. Det skete i tæt samarbejde med Hirtshals Fiskeriforening og Fiskeauktion Nord som hvert år står for udvælgelsen af årets fisk.

Deltagerne for Local Cooking 2024

Vinderne af Local Cooking 2024 blev Restaurant Nam i Aalborg, som for fjerde gang kunne nuppe førstepladsen.

De deltagende restauranter var:

  • Restaurant Abstrakt, Hirtshals
  • Essensgården, Frederikshavn
  • Restaurant Emil, Aalborg
  • Villa Vest, Lønstrup
  • TRI, Agger
  • Allimentum, Aalborg
  • Ruths Hotel, Gl. Skagen
  • Restaurant Nam, Aalborg
  • Bryghuset Vendia, Hjørring

Nam vandt med 391 point foran Villa Vest med 311 point, mens tredjepladsen blev delt mellem Allimentum og Essensgården.

Det var niende gang, konkurrencen blev afholdt i Hirtshals, og den blev afviklet under Hirtshals Fiskefestival i samarbejde mellem Hirtshals Havn, Fiskeriforeningen, Fiskeauktionen og Fiskesorteringen.

I år blev konkurrencen afviklet i et nyt stort telt, finansieret af en generøs bevilling fra Spar Nord Fonden på 300.000 kroner.

Local Cooking er en højt anlagt konkurrence mellem Nordjyllands bedste restauranter, i år ni af dem, med et dommerpanel bestående af nogle af Danmarks mest respekterede kokke:

Kenneth Toft-Hansen – Svinkløv Badehotel
Kenneth Toft-Hansen er tidligere verdensmester og Bocuse d’Or-vinder. Han er også mentor for flere af de seneste års danske Bocuse-deltagere. Med sin dybe indsigt og erfaring i verdensklasse bringer Kenneth et unikt perspektiv til dommerpanelet.

Rainer Gassner – Ti Trin Ned
Rainer Gassner er køkkenchef på den 1-stjernede restaurant Ti Trin Ned i Fredericia og en meget erfaren konkurrencedommer. Hans skarpe sans for detaljer og uovertrufne kulinariske færdigheder gør ham til en uvurderlig del af dommerteamet.

Lisbeth og Bo Jacobsen – tidligere Restaurationen

Lisbeth og Bo Jacobsen er Local Cookings helt eget superpar i dommerpanelet. De har været faste dommere i konkurrencen i mange år og har tidligere drevet toprestauranter i København, der altid har prioriteret et uforstillet og smagsrigt køkken med udgangspunkt i det gamle danske fadebur af råvarer. Lisbeth og Bo kritiserer ofte den danske mangel på madkendskab, og deres erfaring og passion vil helt sikkert løfte bedømmelserne til nye højder.

Mikael Kopp-Christensen

Mikael Kopp-Christensen har været mangeårig fast dommer i panelet og har tidligere været involveret i Bocuse d’Or organisationen. Han har været restauratør på Rosdahls og Fauna og arbejder nu som kokkekonsulent. Mikaels brede erfaring og dybe forståelse for gastronomi vil bidrage væsentligt til konkurrencens vurderinger.
 

Fisken, som kokkene skal konkurrere i, vælges hvert år af Hirtshals Fiskeriforening og Hirtshals Fiskeauktion. Tidligere har deltagerne konkurreret i kuller, ising, havtaske, torsk og kulmule, men i år havde man valgt en af Skagerraks helt klassiske og oftest anvendte spisefisk, rødspætten.

Konkurrencen fandt sted i teltet “Bølgen” torsdag den 1. august fra 10.00-15.00.  

Local Cooking afvikles af Hirtshals Fiskefestival med støtte fra Spar Nord Fonden.

Yderligere oplysninger:
Mette Skovsager, koordinator af Hirtshals Fiskefestival, tlf: 44169850
René Langdahl Jørgensen, Nordsøen Forskerpark, tlf: 61690872

Om konkurrencen

Local Cooking er en regional restaurantkonkurrence, hvor lokale og regionale restauranter dyster om at servere den bedste ret med lokale råvarer og samtidig fortælle den gode historie om råvarer, historie og kvalitet. Ideen er at give danske spisesteder et stærkere lokalt udtryk og give gastronomien et løft i hele landet.

Udstyret med et køkken og minimum 75% lokale råvarer skal restauranterne kreere en hovedret, der serveres for et dommerpanel og det tilhørende publikum. Konkurrencen satser på at få større lokal identitet på menukortet i hele Danmark og samtidig give gæster fra ind- og udland mulighed for bedre madoplevelser med mere egnsspecifikt præg. Restauranterne vil efterfølgende have de deltagende retter på menukortet og dermed give gæsterne mulighed for at smage de lokale kreationer.

da_DK