Årets Sild

Årets Sild 2025 vinder – Restaurant Remouladen 

I år var det Restaurant Remouladen, der løb med sejren i Årets Sild-konkurrencen. Med en sildemad, der imponerede dommerne med sin balance og kreativitet, sikrede køkkenchef Kristian Vorsø Jørgensen endelig den eftertragtede titel. STORT tillykke! 

På 2. pladsen kom Hotel Amerika og 3. pladsen gik i år til Lilleheden Café & Restaurant. 

De konkurrerende restauranter til Årets Sild 2025 var:

  • Lilleheden Café & Restaurant, Hirtshals
  • Hotel & Restaurant Fakkelgaarden, Kollund
  • HJORTHs BAdehotel, Skagen
  • Hotel Amerika/Eurowind Kantine, Hobro
  • Restaurant Remouladen, Vejle
  • Restaurant Kronborg, København
  • Restaurant Kratholm, Odense
  • Bjørnekælderen, Frederiksberg

Det kompetente dommerpanel bestod i år af:

  • Jesper Uhrup, Redaktør
  • Simon Juhl Olesen, Møntergade
  • Tobias Musaeus, Aalborg Akvavit
  • Esben Sverdrup, Danmarks Pelagiske Producentorganisation
  • Dorte Hielscher Vad, Tenax Sild
  • Dennis Kindberg, EUC Nord

Årets Sild sponsoreres af:
Tenax Sild A/S, Danmarks Pelagisk Producent Organisation, Nordsøen Oceanarium, Jette og Knuds Maritime Fond og Aalborg Akvavit.

Læs mere om Årets Sild 2025 her.

Årets Sild 

Siden begyndelsen af 1990’erne har det været en fast tradition at kåre Årets Sild ved en konkurrence i Hirtshals.

Årets Sild afvikles i et stærkt samarbejde mellem Hirtshals Fiskefestival, Nordsøen Oceanarium og Danmarks Pelagiske Producentorganisation samt Tenax Sild A/S.

Vindersilden skal afspejle nyskabelse, håndværk og ikke mindst velsmag. Den skal have en balanceret og intens smag, som er det særlige kendetegn for en gammeldags modnet sild. Inspirationen skal blandt andet komme fra Årets Bjesk, som kåres hvert år under Hirtshals Fiskefestival.

Tenax Sild står for selve fremstillingen af den gammeldags modnede sild og den efterfølgende serieproduktion til forbrugerne.

Vinderen kåres af et kompetent og dedikeret dommerpanel, som har udfordringen med at finde den bedste frokostsild blandt de deltagende restauranter. Deltagerne er kokke fra nogle af Danmarks bedste smørrebrødsrestauranter.

Sild og Bjesk – et naturligt makkerpar

Kåringerne af Årets Bjesk og Årets Sild sker forskudt. Således kåres Årets Bjesk for det kommende år i august i forbindelse med Hirtshals Fiskefestival. På den måde får sildelage-marinørerne (fra forskellige restauranter fra hele landet) nogle smagsnoter at afstemme deres marinade efter, når de i foråret går i gang med at kreere deres bud på den bedste sildemarinade. Årets Sild kåres hvert efterår ved et større arrangement på Nordsøen Oceanarium, og fra dette tidspunkt bliver Årets Bjesk ligeledes frigivet til salg fra laboratoriet på Hirtshals Museum.

Hirtshals Museum står for indsamlingen af urter fra det store klitområde, som omkranser Hirtshals. Ved et besøg på Hirtshals museum får man historien om bjesken, den lille skarpe bitter, som netop i Hirtshals blev noget helt særligt, dette takket være den tidligere sygeplejerske Signe Hansen, som opfandt ”Klitbjesken” drikken fra Hirtshals.

På museet kan ses en udstilling af planter fra klitten, som er velegnede til krydring af brændevin – den såkaldte Bjesk.

Følg os på facebook

Så bliver du den første til at få besked, når vi åbner for billetsalget.

da_DK