Local Cooking

Kokkekonkurrencen Local Cooking kommer igen til Hirtshals, hvor kokkene skal dyste i bedste ret med fokus på kulmule fra Skagerrak.

Du kan som publikum overvære konkurrencen, lørdag den 5. august kl. 10:00-14:30 på Hirtshals Havn i forbindelse med Hirtshals Fiskefestival.

Deltagerne er nogle af de ti bedste og mest interessante Nordjyske restauranter:

Applaus i Aalborg, Ruths Hotel i Skagen, Franks Restaurant i Sæby, Bryghuset Vendia i Hjørring, Fusion i Aalborg, Tabu i Aalborg, Brdr. Price i Aalborg, Nam i Aalborg, Restaurant Svanelunden i Hjørring og Restaurant Fyrklit i Hirtshals.

De deltagende restauranter får til opgave at bruge kulmule fra Skagerrak som fundament i deres Local Cooking-ret. Kulmulerne er udvalgt af Hirtshals Fiskeauktion og Hirtshals Fiskeriforening for i fællesskab at sætte fokus på topkvalitetsfisk fra Hirtshals og Skagerrak. Restauranterne bliver ud over smag og udseende bedømt på deres præsentation af retten og fortælling omkring råvarerne og deres oprindelse.

Det er lykkedes at få et imponerende skarpt og rutineret dommerpanel med Paul Cunningham fra to-stjernede Henne Kirkeby Kro, madanmelder ved Berlingske og kulturjournalist ved TV2 Svend Rasmussen, Jesper Koch, kendt TV-ansigt og rutineret dommer og kok, Thorsten Schmidt, kok i universet og nybagt restauratør på Barr i Nomas lokaler, Francis Cardenau, Danmarks første to-stjernede kok og Mikael Christensen med lokal forankring og rutine fra mangeårig dommerfunktion.
Local Cooking er en regional restaurantkonkurrence, som skal få flere danske restauranter til at bruge lokale råvarer og samarbejde med lokale landmænd, fiskere og fødevareproducenter. Ideen bag er at give danske spisesteder et stærkere lokalt udtryk og give gastronomien et løft i hele landet.
Deltagerne dyster om 20.000 kroner og titlen om at være nordjysk mester i at bruge det lokale i sin mad. Vinderen går videre til landsfinalen under Food Festival i Århus den 3. september. Sidste års landsfinale blev vundet af nordjylland – da Svinkløv Badehotel gik med sejren.

ARRANGØRER:
Hirtshals Fiskefestival
Nordsøen Forskerpark
Food Organisation of Denmark

Dommerpanelet ved Local Cooking 2017