Årets Sild 2017 kommer snart i handlen
Ved Hirtshals Fiskefestival i weekenden 3.-5. august 2017 fik de første heldige gæster muligheden for at smage på og købe de første eksemplarer af Årets Sild 2017. Fra uge 35 kan den købes i alle Super Brugsen og Kvickly butikker rundt omkring i hele landet.Grundlaget skal være i orden
Årets Sild tager naturligvis udgangspunkt i den gammeldagsmodnet sild og med Kattegat Seafoods mangeårige erfaring med udvikling og produktion af sild til de danske frokostborde glæder vi os hvert år til at se resultatet, når vindersilden er produceret og kommer ud i handlen i august måned i forbindelse med Hirtshals Fiskefestival.

Ingen sild uden bjesk når man er i Hirtshals
Sammen med konkurrencen præsenteres også Årets Bjesk 2017, der blev kåret under Hirtshals Fiskefestival sidste år. Der er også stolte traditioner bag fremstillingen af bjesk. Enhver på egnen har sine egen opskrifter, men legendariske Signe Hansen slog alle i sin iver og mangfoldige bjeskfremstilling. I dag videreføres hendes arv af Hirtshals Museum og De Danske Spritfabrikker i samarbejde.

Vinderen af Årets Sild 2017 blev
Kähler Spisesalon!

Dommerne stod overfor en svær, men meget spændende opgave, da de tydeligt imponeret skulle smage og votere på de otte meget forskellige marinerede sild. Valget faldt på Kähler Spisesalon der ud fra tre parametre; blindsmagning, ”med fuld garniture” og sildens afstemning med Årets Bjesk 2017.

Restaurant Kähler Spisesalon vandt titlen med en marinade af ramsløg, bronzefennikel og bronzefennikelblomst.

Kokke fra hele landet deltog i konkurrencen Årets Sild 2017.
Hirtshals Fiskefestival stod sammen med Danmarks Pelagiske Producentorganisation bag kåringen af Årets Sild 2017 og lanceringen af Årets Bjesk 2017.

Arrangementet foregik søndag, den 2. april 2017 i flotte omgivelser på Nordsøen Oceanarium.

Forventningerne var høje til deltagerne
Fra Nordjylland deltog sidste års vinder Restaurant Lilleheden, Hirtshals og Musikkens Spisehus, Aalborg, Restaurant Mortens Kro, Aalborg som alle sætter smørrebrød højt på deres menukort. Kähler Spisesalon, nyskabende smørrebrødsrestaurant i Århus, samt nogle af Københavns bedste smørrebrødsrestauranter Restaurant Palægade og Restaurant Øl & Brød.
Nye deltagere i år var Restaurant Remouladen i Vejle, Årets frokostrestaurant 2012 og Restaurant Tårnet på Christiansborg med Rasmus Bo Bojesen ved roret, som står vagt om danske frokosttraditioner.

Der var et yderst kompetent dommerpanel
bestående af Adam Aamann, kendt fra Madmagasinet på DR1, Bo Jacobsen, Danmarks mest åbenmundede kok og revser af gastronomisk slendrian, Lars Kragelund, teknisk direktør og masterblender hos Aalborg Akvavit.
Anders Damm Christensen fra Gastromand samt en af dansk madjournalistiks mest kritiske stemmer Lars Dahlager fra Politiken. Panelet talte også uddannelsesleder på kokkeskolen i Hjørring Dennis Kindberg samt ikke mindst direktøren for den danske sildeproducentorganisation Esben Sverdrup-Jensen.


Danmark er bygget på sild. Tænk lige over den. Talrige små og store fiskersamfund ved de danske kyster har fanget sild i så store mængder gennem historien, at statens økonomi på flere tidspunkter har været baseret på indkomst og skatter fra salget, tolden og eksporten. Vi spiser fortsat store mængder sild, men salget er centreret omkring højtiderne. Unge spiser ikke meget sild og den fede smagsfulde fisk er for ofte glemt i gastronomisk sammenhæng.

Årets Sild er en konkurrence for kokke og restauranter, der ønsker at højne sildens status og tager udgangspunkt i gammeldags modnede sild.

Selve konkurrencen Årets Sild har en lang historie bag sig – faktisk mere end 20 år. Konkurrencen har nu med økonomisk støtte fra Danmarks Pelagiske Producent Organisation har nu fundet en form, hvor Hirtshals Fiskefestival og Nordsøen Oceanarium kan byde både lokale og landskendte restauranter og dommere til at være en del af konkurrencen. Efter konkurrencen bliver den vindende marinerede sild tilpasset produktionsforholdene hos en moderne fiskevirksomhed – Kattegat Seafood fra Hirtshals, der har været en mangeårig samarbejdspartner for Hirtshals Fiskefestival.